Nomura DS на българския пазар

Oct 17, 2017

Нов доставчик на стругове от Швейцарски тип.

Тазгодишното изложение ЕМО 2017 беше посетено от екип наши специалисти, които проведоха множество срещи с потенциални доставчици. Най-успешната от всички беше тази с Южно Корейската компания Nomura, производител на високо качествени стругове от Швейцарски тип.

Лазатек ООД има удоволствието да представи на своите настоящи и бъдещи клиенти най-новото попълнение в продуктовата си гама – висококачествените стругове швейцарски тип, с марка NOMURA DS.

Южнокорейската компания Nomura DS е основана през 1935 г. и от самото начало дейността й е фокусирана върху разработката и производството на стругови машини. Първоначално компанията оперира изцяло на южнокорейския пазар, но през 1964 г. разширява дейността си и излиза на световния пазар.

Започвайки с производството на гърбични стругови автомати, от които продава над 15 000 броя, през 1970 г. компанията успява значително да разшири пазарните си позиции, разработвайки стругове с програмно управление. Следващата сериозна крачка в развитието на компанията е направена през 1990 г., когато от Nomura DS внедряват в своите стругове система за цифрово програмно управление. Тази стъпка ги превръща в един от лидерите на пазара на ЦПУ стругове от швейцарски тип, с повече от 14 000 броя машини, продадени по целия свят.

През последните 20 години Nomura DS развива своите машини, така че да отговарят на все по-сериозните клиентски изисквания. Струговете се отличават с висока стабилност, постигната благодарение на използването на т.нар. структура „лястовича опашка“ на надлъжния и напречния супорт. В допълнение самото тяло на машината е подсилено, с цел гасене на вибрациите при работа. Прецизната ръчна настройка на направляващите и вграденият в чугуненото тяло на машината резервоар за смазочно-охлаждаща течност спомагат постигането на минимални температурни разлики при обработката на метала и съответно водят до постигане на висока точност на работа.​
През 70-годишната си история NOMURA DS непрекъснато развива и усъвършенства автоматичните си стругове. В момента на световния пазар името NOMURA дава гаранции за висока точност, надеждност и иновативност. Гамата машини е за прътов материал от Ø3mm до Ø38mm, с един или два шпиндела, до 7 оси на управление и инструменти до 39 бр., подходящи за голямо серийно производство.

Комбинирайки NOMURA струговете с прътоподаващи устройства от нашите партньори LNS или TOP AUTOMAZIONI, Вие получавате една високоскоростна, високопроизводителна система за малки детайли в големи серии.